Mindfulness meditatie

(training van 4 individuele sessies)

Heb je behoefte aan meer balans en rust in werk en/of privé? Wil je zelf de gunstige effecten ervaren van mindfulness meditatie? Start met mediteren. Deze korte individuele meditatietraining van vier sessies draagt bij aan een goede start en meer inzicht.

Meditatie is vooral iets om te ervaren. Het kan je helpen te ontspannen, je gedachtenstroom tot rust te brengen, je zelfbewustzijn te vergroten en het huidige moment intenser te beleven. Meditatie is een eeuwenoude techniek waarvan de gunstige effecten inmiddels wetenschappelijk zijn aangetoond. Ervaar zelf wat meditatie voor jou kan doen.

“Geluksgevoel ontstaat als de voortdurende stroom van gedachten een moment tot stilstand komt.”

Het is mogelijk individueel, als stel of bijvoorbeeld met een vriend of vriendin te leren mediteren. De training is praktisch en ervaringsgericht. De bedoeling is om er thuis verder mee aan de slag te gaan. In een coachingtraject wordt in overleg ook meditatie gebruikt om je via een andere weg naar jezelf en/of de situatie te laten kijken. Dit levert vaak nieuwe inzichten op. Ook kan het ontspanning, nieuwe energie of verdieping brengen en/of je bewust maken van bepaalde gevoelens of mechanismen.

Mijn ervaringen met mediteren.
Als kind ervaar ik al hoe prettig ik het vind om op mezelf te zijn en niets te doen. Gelukkig ben ik gezegend met een moeder die daar de waarde van inziet en mij deze rustmomenten van harte gunt. Van nature voel ik de behoefte om regelmatig de stilte op te zoeken. Dat is nog steeds zo. Het helpt mij om te ontspannen, dingen te verwerken, nieuwe inzichten op te doen en te voelen wat er in mij omgaat. In de stilte ervaar ik een bepaalde energie die me inspireert en in beweging brengt.

Op mijn 24ste maak ik een reis van 8 maanden door Australië. Geïnspireerd door een boek van Deepak Chopra waarin hij aangeeft hoe wezenlijk meditatie is, start ik met mediteren. Het lukt me om dit elke dag minstens een half uur te doen. Ik zie mezelf nog zitten op het terras van mijn kamer met uitzicht op een prachtige vallei en het unieke geluid van de Kookaburra op de achtergrond. Al na een paar weken merk ik op dat ik me veel bewuster ben van mezelf en van mijn omgeving. Het voelt goed en het motiveert mij om er de rest van mijn reis mee door te gaan. Tijdens een bezoek aan de Whitsunday Islands ontmoet ik in Airlie Beach een vrouw die meditatieles geeft. Ik krijg twee dagen privéles van haar. Het wordt een bijzondere ervaring om zo intensief met iemand samen te mediteren en ik leer een aantal technieken om zelf toe te kunnen passen. Eenmaal terug in Nederland start ik met Zen meditatie en er volgen nog vele andere vormen van meditatie zoals Vipassana en mindfulness.

In 2015 heb ik bij Bridgeman de MBE (Mindfulness, Brains en Emotioneel Intelligence) opleiding afgerond en heb ik deelgenomen aan een stilteretraite van 9 dagen bij Frits Koster. Mindfulness ervaar ik zelf als een meditatievorm die heel toepasbaar is in ons dagelijks leven en tot meer inzicht en rust leiden.

Inmiddels heb ik ook al heel wat cliënten met mindfulness laten kennismaken. Een reactie die ik vaak krijg is dat de technieken in de basis eenvoudig zijn en de resultaten verrassend. Zelfs al met 10 minuten per dag kun je effect ervaren. Voor mij is meditatie aanwezig zijn in het nu en zonder oordelen waarnemen wat er is. Het mooie is dat dit op elk moment toepasbaar is en je direct in een ander perspectief kan brengen. Het positieve effect van aandacht geven aan wat er is verrast ook mij nog steeds.

Marieke

Kan ik je ergens mee helpen?
Ben je geïnteresseerd?

Maak contact met mij en laten we in gesprek gaan!

Jouw gegevens zijn veilig, lees hier onze privacy- en cookieverklaring.