Hoi! Hier lees je wat meer over mijn leven en ontdekkingen.

Als kind heb ik allerlei ideeën over wat ik later graag wil worden. Ik schrijf op mijn 12e een kinderboek, interview een stewardess voor een spreekbeurt en ga met een buurvrouw die politieagente is mee op patrouille. Na het behalen van mijn VWO-diploma weet ik waar mijn interesses liggen maar niet voldoende om voor een bachelor of masteropleiding te kiezen. Ik ga voor een korte opleiding in het toerisme omdat de reiswereld me ook trekt. Na deze studie ga ik werken en in de avonduren studeren. In 1998 is mijn leven echter totaal anders dan wat ik ervan verwacht. Ik heb problemen met mijn gezondheid, heb weinig interesse voor de studie die ik volg en baal van mijn baan. Ik neem ontslag zonder te weten wat ik dan moet gaan doen. Ook mijn relatie loopt na 3,5 jaar stuk. Voor mijn gevoel heb ik niets te verliezen en dus lijkt het me een goed moment om iets te gaan doen wat me echt gaaf lijkt.

Het wordt een jaar reizen en werken in Australië. Vanaf de start is het een bijzondere reis. Ik ervaar mezelf voor het eerst bewust. Alles en iedereen is nieuw en onbekend. Ik leer te vertrouwen op mijn gevoel, (sociale) vaardigheden en creativiteit. Doordat ik op mezelf ben aangewezen ontdek ik dat de wereld spiegelt wat ik van binnen voel. Soms voelt het heel eenzaam, dan weer ervaar ik een grote vrijheid. Het is uitnodigend en tegelijk ook doodeng.

“Face your fears and live your dreams”

zie ik de eerste dag op de muur van een café in Sydney staan!
Het is mijn levensmotto geworden.

Ik begrijp nu dat ik door afstand te nemen van mijn ‘Nederlandse leven’ zicht krijg op de patronen die ik in de loop van mijn leven heb opgebouwd én op de mogelijkheden die ik heb om het anders te doen. Ik begin te beseffen dat ik iets te kiezen heb, mijn leven kan creëren en experimenteer hiermee door dingen anders te doen. In die tijd begin ik ook met mediteren. Al deze ervaringen bij elkaar geven me een gevoel van vrijheid en er gebeuren regelmatig wonderlijke dingen. Ik weet inmiddels dat ik echt niet naar de andere kant van de wereld hoef te reizen om dit te kunnen ervaren.

Na mijn reis door Australië ga ik actief verder met mijn persoonlijke ontwikkeling en bewustwordingsproces, onder andere met de hulp van therapeuten, coaches, trainingen en workshops. In de tussentijd heb ik verschillende banen, maar geen enkele geeft me echt voldoening. Dit gaat me steeds meer frustreren en ik ga op zoek naar wat past bij mij. In 2003 durf ik mijn hart te volgen wanneer ik besef dat ik mensen wil begeleiden in het volgen van hun hart. Ik ga op zoek naar een studie die me laat ervaren hoe ik mensen hier het beste bij kan begeleiden. Het wordt een 4-jarige HBO opleiding Psychologie aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen in Utrecht.

De studie is ervaringsgericht en het aanbod in colleges en trainingsweekenden is gevarieerd. In het derde jaar, na een voettocht van 800km naar Santiago de Compostela, voel ik dat ik er klaar voor ben om een praktijk te starten. Vanaf de start in 2007 weten mensen mijn praktijk te vinden. De enthousiaste reacties en succeservaringen van mijn cliënten moedigen mij aan om me volledig te richten op het werken als coach en trainer. Het werk geeft me veel voldoening en ik blijf me verder ontwikkelen op mijn vakgebied.

Mijn begeleiding is erop gericht je in contact te brengen met wat van waarde is voor jou, zodat jij gaat voelen waar het om gaat in jouw leven. Je gaat de essentie voelen en hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Het resultaat: meer helderheid, rust, gevoel, balans en zelfvertrouwen.

Durf jij het aan met mij?