Persoonlijke coaching

Hoe je je leven ervaart wordt vaak mede bepaald door het aantal keuzemogelijkheden dat je tot je beschikking hebt. Soms lijkt het echter of je geen keuze hebt. Het voelt alsof je vastzit. Dit geeft vaak een onprettig en/of onrustig gevoel in je hoofd of elders in je lichaam.

Uit ervaring weet ik dat er vaak een dieper verlangen is dat aandacht en ruimte vraagt. Dat iets zich aan je kenbaar wil maken. In de drukte van alledag, neem je mogelijk geen tijd om hier bij stil te staan. Daarnaast kan het lastig is om dit alleen te doen waardoor je niet verder komt. Het diepe verlangen blijft echter je aandacht vragen en doet dat steeds krachtiger. Het kost steeds meer energie om dit te negeren. Meestal merk je dit pas als je je al enige tijd moe voelt en een paar avonden vroeg naar bed gaan niet het gewenste effect heeft. Of je blijft maar malen in je hoofd. Je gedachten lijken geen moment meer tot rust te komen. Het liefst wil je er los van komen, maar je hebt geen idee hoe.

Durf te leven!

“Het is niet zozeer dat we bang zijn voor verandering of dat we zo gek zijn op de manier waarop we het nu doen. Het is het moment ertussen dat we vrezen. Het voelt alsof we tussen de trapezes hangen. Er is even niets om je aan vast te houden.”
– Marilyn Ferguson –

Wat kan ik voor je doen
Samen met jou ga ik kijken waar je nu precies tegenaan loopt. Mijn doel is om jou bij je kern te brengen zodat je zelf voelt waar het om gaat en ook de oplossing en mogelijkheden ziet. Bewustwording is een belangrijke stap. Daarnaast begeleid en steun ik je bij het nemen van de vervolgstappen zolang als jij dat nodig acht. Ik begeleid je op zo’n manier dat jij vanuit (zelf)vertrouwen je stappen gaat zetten in de richting waar je heen wilt.

Hoe gaat dat in de praktijk
In een aantal persoonlijke gesprekken onderzoek je je gedachten en gevoelens. Hierdoor krijg je meer zicht op je beweegredenen, overtuigingen, ervaringen, angsten, kwaliteiten en manieren van doen die je helpen óf juist belemmeren om te doen wat je eigenlijk wilt. Tegelijkertijd ontdek je waar het voor jou werkelijk om gaat. Wat zijn jouw waarden.

Afhankelijk van jouw vraag kan het een diepgaand persoonlijk onderzoek en proces worden of juist een meer praktisch gericht traject. Het gaat er om wat je NU nodig hebt. De begeleiding is altijd afgestemd op jou.

Als begeleider luister ik, stel ik vragen, geef feedback en nodig je uit nieuwe mogelijkheden te onderzoeken in het leven van alledag. Vertrouwelijkheid is een belangrijke voorwaarde van mijn begeleiding. Alles wat je vertelt blijft onder ons. Dit geeft de mogelijkheid om alles te zeggen wat op je hart ligt.

Wat levert het op
Meer rust, ruimte en voldoening. Vanaf het eerste gesprek word je je bewuster van het gedrag dat je wilt veranderen. Je gaat inzien wat je doet en hoe het anders kan. Vooral ga je ervaren hoe lekker het voelt als je uit je vaste patroon kunt stappen en het lukt om andere keuzes te maken. Dit geeft energie en zin!

Marieke

Kan ik je ergens mee helpen?
Ben je geïnteresseerd?

Maak contact met mij en laten we in gesprek gaan!

Jouw gegevens zijn veilig, lees hier onze privacy- en cookieverklaring.