Wandelcoaching

Coaching in combinatie met bewegen in een natuurlijke omgeving werkt dubbelop. Al lopend vertraagt als vanzelf het tempo en komt de aandacht steeds meer in het nu. In een natuurlijke omgeving zijn er elementen die een rustgevend effect hebben waardoor er meer ruimte ontstaat voor inzicht. Van beweging is bekend dat het bepaalde delen in de hersenen activeert die stress remmen. Allemaal zaken die bijdragen aan rust, ruimte en veerkracht.

Loslaten en opladen

“I am not what happened to me, I am what I choose to become.”
– Carl Jung –

Mijn persoonlijke ervaring
Als kind vind ik niets zo vervelend als op zondag wandelen in het bos met mijn ouders en broer. Ik ervaar het als traag en saai. Ik probeer er dan ook vaak onderuit te komen en het duurt nog een hele tijd voor ik wandelen als plezierig en waardevol ga ervaren. Een maand voor mijn 33ste verjaardag begin ik in St. Jean Pied de Port aan de camino naar Santiago de Compostela, een eeuwenoude wandelroute van zo’n 800km. Een half jaar eerder heeft het boek van Shirley MacLaine me geïnspireerd deze stap te zetten. Dit wil ik zelf ervaren!

Het wordt een bijzondere en intense belevenis die ik niet snel zal vergeten. Ik voel me op allerlei vlakken uitgedaagd. Vaak is het fysiek zwaar en pijnlijk voor me. Emotioneel zijn er ook uitdagingen zoals verveling, angst en ergernissen. Mentaal vraag ik me regelmatig af ‘waarom doe ik dit?’, maar mijn wil is ook sterk. Ik wil niet opgeven.
Gelukkig is er tevens een andere lichtere kant tijdens dit avontuur. Het lopen van ’s morgens tot ’s avonds door verschillende landschappen, in beweging zijn, een pad volgen richting een doel, verrast worden door de natuur, sfeervolle dorpjes en vriendelijke mensen. De tijd hebben om het te beleven, dingen op een rij te zetten, gesprekken te voeren, inzichten te krijgen en vooral te genieten. Het geeft me de moed en energie om door te gaan. Ik ben opgelucht als we na 28 dagen in de stromende regen voor de kathedraal in Santiago de Compostella staan. Gehaald! De ervaringen onderweg blijken achteraf waardevoller dan het behalen van het doel. Na terugkomst start ik met mijn praktijk. Ik ben er klaar voor.

De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor wandelcoaching omdat ze de waarden ervaren van het in beweging zijn in de natuur. Wil je leren mediteren maar past stil zitten niet bij jou, dan is loopmeditatie een prima alternatief. En wat dacht je van een stiltewandeling om tot nieuwe inzichten te komen? Heb je dat wel eens ervaren? Kies je voor wandelcoaching dan spreken we af op buitenlocatie in de omgeving van Breda.

Marieke

Kan ik je ergens mee helpen?
Ben je geïnteresseerd?

Maak contact met mij en laten we in gesprek gaan!

Jouw gegevens zijn veilig, lees hier onze privacy- en cookieverklaring.