[quote]“Often people attempt to live their lives backwards; they try to have more things, or more money, in order to do more of what they want, so they will be happier.” [/quote]

– Margaret Young

Hoe breng je je diepe spirituele, authentieke en creatieve wensen in overeenstemming met het leven dat je nu leidt, zonder jezelf of anderen te kort te doen.

Hoe doe je het nu?
Krijgen je diepe verlangens ruimte om er te mogen zijn of probeer je deze gevoelens zo goed mogelijk te negeren? Houd je je staande in alles wat er van je verwacht wordt en je van jezelf verwacht. Blijf je vooral druk bezig door veel en hard te werken, de perfekte ouder te willen zijn of te streven naar nog meer en beter. Heb je wellicht het idee dat als je de ideale baan zou vinden of de loterij zou winnen, dat je dan gelukkiger zou zijn?

Mijn ervaring is dat geld, functies, rollen, etc. symbolen zijn. Symbolen zijn inwisselbaar en geven slechts tijdelijk een goed gevoel. Het is alsof je genoegen neemt met de landkaart in plaats van te gaan voor het gebied. Een mens kan soms zo druk met de buitenwereld bezig zijn, dat hij de aansluiting met de binnenwereld uit het oog verliest. De binnenwereld houdt van puur en simpel, daar leeft hij van op.

Weet jij wat er leeft in jou?